Bitúnok Spišské Vlachy
Maličký bitúnok s gazdovskými mäsovými výrobkami a čerstvým mäsom
Ako dlho funguje vaša farma / výroba?
Vznikli sme v roku 2007. Viem, že je to neobvyklé, že žena založí bitúnok, ktorý sa zaoberá spracovaním mäsom a výrobou mäsových výrobkov, ale mám k tomu vzťah. Možno sme aj týmto jedineční na Slovensku.
Čo vás priviedlo ku gazdovaniu?
V tomto odvetví som pracovala už predtým v inej firme, kde som však nebola úplne spokojná. Rozhodla som sa zariskovať a skúsiť to na vlastnú päsť. A podarilo sa, keďže mäsovýrobe sa venujeme už 14 rokov.
Ktoré produkty sú u vašich zákazníkov najobľúbenejšie?
Ak by som sa zamyslela, tak určite je to krkovička na gril, ktorá je mastnejšia a to jej dodáva perfektnú chuť. Veľkej obľube sa tešia jaternice, ktoré sú zabíjačková špecialita. Samozrejme všetky výrobky pripravujeme tradične bez použitia akýchkoľvek umelých prísad, urýchľovačov a éčok.
Aký je váš najobľúbenejší produkt, ktorý vyrábate?
Oškvarky sú u mňa na prvom mieste. Tajomstvom ich skvelej chuti je správne vytopenie bravčového sadla a slaniny. Majú priaznivé účinky na organizmus, ale aj tu platí pravidlo všetko s mierou. Sú zdrojom omega-6 mastných kyselín, ktoré chránia srdce a pre nás ženy bude určite zaujímavá kyselina hylaurónová.
Čím sa odlišujete od iných fariem v rámci produkcie, procesu výroby, chovu?
Sme maličký bitúnok na východnom Slovensku, ktorému záleží hlavne na kvalite a poctivých výrobkoch. V supermarketoch takého výrobky nenájdete.