Domáca pekáreň
Poctivé záviny a škvarkové pagáče pečené na bukovom dreve
Ako dlho funguje vaša farma / výroba?
Prvú pekáreň sme otvorili v roku 2016 v Košiciach. Priamo tam sa pečú záviny a pagáče. Odtiaľ putujú k naším zákazníkom.
Čo vás priviedlo ku gazdovaniu?
Nikde
sa nedali kúpiť poctivé záviny ako od našich babičiek, ktoré by obsahovali veľa
plnky a tenučké vrstvy cesta. Preto sme sa rozhodli založiť vlastnú domácu pekáreň. Začali
sme piecť aj vynikajúce škvarkové pagáče. Bola to správna voľba, lebo zákazníci
sa k nám neustále vracajú.
Ktoré produkty sú u vašich zákazníkov najobľúbenejšie?
Aký je váš najobľúbenejší produkt, ktorý vyrábate?
My tiež nedáme dopustiť na makový závin. Momentálne však bojuje o prvenstvo s novinkou nugátovým závinom. Stále sa snažíme priniesť novú príchuť alebo druh koláča a nezaspať na vavrínoch. Samozrejmosťou je dodržanie kvality.
Čím sa odlišujete od iných fariem v rámci produkcie, procesu výroby, chovu?
Záviny
a škvarkové pagáče sa vyrábajú podľa tradičnej starej receptúry. Sú pečené na
bukovom dreve v starej tehlovej peci, tak ako sa piekli pre 100 rokmi. Takým malým
tajomstvom úspechu je aj to, že mak a orechy sú čerstvo mleté pred
pečením. Preto sú naše záviny chuťovo bohaté a na plnke nikdy nešetríme.