Domáca pekáreň

Domáca pekáreň

Poctivé záviny a škvarkové pagáče pečené na bukovom dreve

Ako dlho funguje vaša farma / výroba?

Prvú pekáreň sme otvorili v roku 2016 v Košiciach. Priamo tam sa pečú záviny a pagáče. Odtiaľ putujú k naším zákazníkom.

 

Čo vás priviedlo ku gazdovaniu?

Nikde sa nedali kúpiť poctivé záviny ako od našich babičiek, ktoré by obsahovali veľa plnky a tenučké vrstvy cesta. Preto sme sa rozhodli založiť vlastnú domácu pekáreň. Začali sme piecť aj vynikajúce škvarkové pagáče. Bola to správna voľba, lebo zákazníci sa k nám neustále vracajú.

 

Ktoré produkty sú u vašich zákazníkov najobľúbenejšie?

Veľký úspech slávi makový závin a škvarkové pagáče. Dovolím si citovať jednu zákazníčku: ,,Skvelé makovníky ako od babičky. Spomienka na detstvo.“ To hovorí za všetko a veľmi sa z toho tešíme.
 

Aký je váš najobľúbenejší produkt, ktorý vyrábate?

My tiež nedáme dopustiť na makový závin. Momentálne však bojuje o prvenstvo s novinkou nugátovým závinom. Stále sa snažíme priniesť novú príchuť alebo druh koláča a nezaspať na vavrínoch. Samozrejmosťou je dodržanie kvality.

 

Čím sa odlišujete od iných fariem v rámci produkcie, procesu výroby, chovu?

Záviny a škvarkové pagáče sa vyrábajú podľa tradičnej starej receptúry.  Sú pečené na bukovom dreve v starej tehlovej peci, tak ako sa piekli pre 100 rokmi. Takým malým tajomstvom úspechu je aj to, že mak a orechy sú čerstvo mleté pred pečením. Preto sú naše záviny chuťovo bohaté a na plnke nikdy nešetríme.